Go Back
+ servings
שניצל תירס מעלף

מתכון שניצל תירס קריספי וקל להכנה

שניצל תירס ביתי מעלף! קל להכנה, מזין וכל כך טעים שהילדים לא יפסיקו לבקש שתכינו.
ציון 4.24 על ידי 26 דירוגים
כמות 16 מנות/שניצלים
באדיבות: עינת חנניה
Advertisements

המצרכים

  • 2 קופסאות תירס (בינוניות, כ-500 גרם משקל מסונן. אפשר גם תירס טרי או חצי שקית תירס קפוא שהופשר.)
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול
  • 1 כוס קמח תירס
  • 4 כפות קמח לבן
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • מלח (לפי הטעם)

לציפוי:

  • פירורי לחם זהובים
  • 2 ביצים
Advertisements

אופן ההכנה

  • נבשל את התפוחי אדמה חצי בישול - כ - 20 דקות.
  • נקצוץ את הבצל לדק.
  • נטחן בנפרד במערבל את תפוחי האדמה ואת התירס (התירס אמור להיות טיפה גס)
  • נשים בקערה את כל המרכיבים ונערבב טוב.
  • נכין תבנית אפיה עם נייר אפיה משומן.
  • ניקח כדור מהעיסה ומשטחים על כף היד לצורת שניצל לא דק ולא עבה - ונניח על נייר אפייה משומן.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש על 200 מעלות ל 15-20 דקות (לגיבוש העיסה). מוצאים ומצננים.
  • נטבול ב- 2 ביצים טרופות עם קצת פלפל שחור ומרק עוף מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה (למי שאוהב אפשר בתנור)
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.