Go Back
חצילים מטוגנים

חצילים מטוגנים של פלאפל "הקוסם"

פורסים, מקמחים, מטגנים ומקבלים חצילים מטוגנים מ-ו-ש-ל-מ-י-ם וקלים של פלאפל "הקוסם", שיביאו בול בתוך פיתה, חלה טרייה, מנת סביח עשירה ולצד סלטים רעננים!
ציון 4.40 על ידי 82 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • חצילים
  • 1 כוס קורנפלור
  • 1 כוס קמח תופח
  • מלח גס
  • שמן

אופן ההכנה

  • פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של ס"מ, מניחים את הפרוסות על רשת ומפזרים כמות נדיבה של מלח גס. נותנים להם לנוח כ-45 דקות. פעולה זו מוציאה את הנוזלים מהחציל, הופכת אותו פחות מריר וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.
  • שוטפים את החצילים מהמלח הגס ומניחים להם להתייבש כ-10 דקות. מערבבים את הקמח והקורנפלור(זכרו את הסוד של הקוסם: קמח וקורנפלור ביחס של 1:1).
  • מקמחים את החצילים בתערובת משני הצדדים ומנערים כך שתישאר שכבה דקה של ציפוי.
  • מרתיחים שמן במחבת עמוקה, מטגנים את החצילים כ-2-3 דקות מכל צד, עד לצבע זהוב, ומניחים על נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה וזוללים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.