Go Back
סלמון בתנור עם סילאן וסויה

סלמון בתנור עם סילאן וסויה

דג סלמון חגיגי בתנור, מתכון טעים וקל להכנה כולל סרטון להכנה פשוטה וקלה!
ציון 4.50 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: נעמה קדוש

המצרכים

  • דג סלמון (ניתן להשתמש בפילה או ברצועות של הדג, מה שזמין)
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 2 שיני שום (כתושות)

אופן ההכנה

  • ננקה את הדג היטב.
  • נשים את הסילאן, רוטב סויה, שמן זית מלח פלפל שחור והשום בצנצנת ונסגור היטב שלא ישפך.
  • נשקשק הכל טוב טוב, עד שהרוטב התערבב בצורה אחידה וכבר לא נראה כמו שכבות שונות.
  • נמרח על הדג את הרוטב .
  • מעל הדג אנחנו יכולים גם לפזר שבבי שקדים קלויים.
  • נכניס את תבנית האפייה עם הדגים לתנור שחיממנו מראש ל - 170 מעלות.
  • נאפה למשך כ 15-20 דקות, בלי צורך לכסות.

הערות וטיפים

קחו טיפ: אם תמדדו קודם את הכף בשמן זית, כל הסילאן והסויה יחליקו מהכף והיא תהיה פחות "מלוכלכת". ואת הרוטב נוכל למרוח בקלות, באמצעות מברשת סיליקון. קלי קלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.