Go Back
עוף שלם בתנור בצלייה איטית

עוף שלם בתנור בצלייה איטית

מחפשים הארוחה המושלמת לסופ"ש? קבלו מתכון לעוף שלם ותפוחי אדמה לצלייה איטית בתנור!
ציון 4.18 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: סיגל פרץ ברמר

המצרכים

  • 1 עוף (שלם)
  • 2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
  • ½ 1 כוסות יין מתוק (יין קידוש מתוק)
  • ½ כוס מים
  • 6 פלפל אנגלי
  • 2 יחידות עלי דפנה
  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 ראש שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 שן שום (כתושה)
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 2 כפיות מלח גרוס
  • 1 כף סילאן/דבש

אופן ההכנה

  • בסיר צלייה נשים את העוף.
  • נפזר עליו את הצ'ילי מתוק והחריף, פלפל גרוס, 1/4 כפית מלח גרוס, סילאן , שמן, פפריקה מתוקה ושן שום כתושה.
  • נמרח היטב על כל העוף.
  • נקלף את תפוחי האדמה הקטנים ונשים בסיר מסביב לעוף.
  • נוסיף יין מתוק, פלפל אנגלי עלי דפנה, ראש שום 1 כפית מלח גס, ונשרה במקרר כשלוש שעות.
  • נכניס לתנור בחום 150 מעלות ל 5-6 שעות מדי פעם לפזר רוטב על העוף ותפוחי האדמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.