Go Back
עוגת שיש וניל גבוהה

עוגת שיש וניל גבוהה בטעם של פעם!

עוגת טורט וניל הכי טעימה שאי פעם אכלתם. עוגת שיש מרהיבה למראה עם טעם של פעם. מתכון פשוט מאוד להכנה ומתקבלת עוגה הכי טעימה שיש! אפשר להכין גם פרווה ולהגיש בכל רגע נתון ולאחר ארוחה בשרית.
ציון 4.36 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

תבנית קפיץ 24 גבוהה

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 4 שקיות סוכר וניל (40 גרם)
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס חלב (לפרווה ניתן להחליף חלב קוקוס או חלב סויה)
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • ½ 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נשים בקערת מיקסר את הביצים ונתחיל להקציף.
  • נוסיף סוכר וניל ואת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • נוריד מהירות מיקסר נוסיף חלב ושמן.
  • עכשיו בקערה נפרדת נערבב קמח ואבקת אפיה ונעביר ניפוי.
  • נוסיף לקערה בהדרגה על מהירות מאוד נמוכה.
  • נעצור לפני שניצק לתבנית נערבב בעזרת מרית, ניצק לתבנית.
  • מי שרוצה מעט מראה שיש , בקערה נשים 2 כפות מלאות קקאו ונוסיף 4 כפות חלב נערבב ניצוק מעל ונערבב עם סכין מעט מאוד.
  • נאפה ב 170 מעלות בתנור שחומם מראש - לא טורבו - חום עליון תחתון כ - 65 דקות.
  • בזמן הגשה לפזר אבקת סוכר מעל -אופציונלי.

הערות וטיפים

במידה והתבנית לא גבוהה ניתן להגביה אותה עם נייר אפיה: הסבר לגבי ההגבהה משמנים תבנית וגוזרים נייר אפיה מלבן ארוך מצמידים בחלק העליון של התבנית לכל אורך התבנית כך שהתבנית תהיה גבוהה יותר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.