Go Back
עוגיות שומשום

עוגיות שומשום בלי קמח וסוכר לבן

עוגיות שומשום הן העונג המושלם לצד קפה חם. ללא קמח, סוכר לבן או חמאה, מרקם עסיסי ופריך עטוף בדבש מתוק ושומשום מתפצפץ. 4 מרכיבים, 5 דקות הכנה, ו-30 עוגיות נהדרות שלא תפסיקו לזלול
ציון 4.35 על ידי 44 דירוגים
באדיבות: חן שובל

המצרכים

  • 1 ביצה (XL בטמפרטורת החדר, הוציאו לפחות שעתיים מראש מהמקרר)
  • ½ כוס דבש
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ¼1 כוס שומשום (250 גרם)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. טורפים במטרפה ידנית את הביצה והדבש.
  • מוסיפים את השמן והשומשום ומערבבים בכף. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כמות של כפית במרחקים של 2-3 ס״מ כי העוגיות מתפשטות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-17-18 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מוציאים ומצננים לפני שמפרידים מהנייר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.