Go Back
כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים

 מנה יצירתית ואומנתית של כרובית מופלאה שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: רונית ליאור ואיריס לוי
Advertisements

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • 1 כרובית
  • 2 ביצים
  • שמן זית (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • צ'ילי מתוק (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • כוסברה (לפי הטעם)
  • 1 חבילת בצק עלים
Advertisements

אופן ההכנה

  • ניקח כרובית גדולה וננקה אותה מהעלים הירוקים.
  • נרתיח במים עד שהיא מתרככת חצי.
  • נוציא מהגז ונניח על נייר אפייה .
  • נפזר שמן זית, מלח, ופלפל גס. אפשר גם להוסיף גם צ'ילי מתוק מעט.

הכנת הבשר:

  • נכין עיסה של בשר טחון עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל קצוץ שמן זית, מלח ופלפל. כמו לקציצות.
  • נניח את גוש הבשר מעל לכרובית (אחרי שהתקררה) ונתחיל לסדר את הבשר עם הידיים על הכרובית כלפי מטה, עד שכמעט נצפה את כל הכרובית.
  • נרדד בצק עלים לשני ריבועים גדולים.
  • עם הראשון נעטוף את הכרובית ונמשוח אותה בביצה.
  • את הריבוע הנוסף לחרוץ בקווים ונניח בעדינות על השכבת בצק הראשונה.
  • נמרח את הבצק בביצה.
  • נשים לתנור על 180 מעלות למשך שעה וקצת, עד שהבצק עלים משחים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.