Go Back
עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות

עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות

קבלו עוגת שוקולד גדולה, רכה, ועסיסית בטירוף עם מרקם מנחם מגנאש שוקולד עשיר!
ציון 4.19 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

1 תבנית אלומיניום גדולה
כוס חד פעמי חמה

המצרכים

לעוגת שוקולד:

  • 8 ביצים (L)
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ 1 כוסות שמן
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או צמחית)
  • 2 כוסות אבקת שוקולית
  • 3 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס מים רותחים

לגנאש:

  • 1 כוס שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)
  • 2 חפיסות שוקולד שבור לקוביות (200 גרם)

אופן ההכנה

לעוגת שוקולד:

  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה נשים את הביצים עם הסוכר ונקציף במהירות גבוהה למשך 8 דקות.
  • ננמיך את המהירות ונוסיף את השמן, שמנת מתוקה (או צמחית), אבקת שוקולית, קמח תופח, ואבקת אפייה.
  • נערבב יחד רק עד איחוד ואז מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  • נעביר לתבנית ושמים לאפייה על 175 מעלות - אפייה רגילה מדף שני מלמטה למשך 35 דקות בערך.
  • לאחר האפייה, נכבה את התנור ונפתח את הדלת מעט, נשים מגבת או כף עץ בדלת שתישאר פתוחה ונחכה עוד רבע שעה ואז נוציא את העוגה.

לגנאש:

  • נחמם בסיר את השמנת מתוקה,
  • כשהיא חמה נשפוך אותה על 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
  • נחכה 5 דקות ואז נערבב.
  • שופכים על העוגה ועם קיסם עושים חורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.