Go Back
חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות

חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות

חצילים ממולאים בקציצת בשר איכותי, מבושלים ברוטב עגבניות שרי מתקתק שכל האורחים יטרפו. מתכון פשוט להכנה ומתאים להגשה בכל מועד.
ציון 4.60 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: תמי גבאי ביטון

המצרכים

  • 3 חצילים (גדולים)
  • שמן זית

מילוי:

  • ½ קילו בשר טחון (אפשר חצי עוף חצי בשר)
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 שיני שום
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)

לרוטב:

  • 10-15 עגבניות שרי
  • ½ חצי ראש של שום
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • 1 כף פפריקה חריפה (למי שאוהב פיקנטי )
  • ¼ כוס שמן
  • 3-5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • נפרוס את החצילים לאורך.
  • נמרח בשמן זית ונשים בתנור לחצי שעה או עד שמשחים (180-190 מעלות).

מילוי:

  • נשים בקערה את הבשר הטחון, נגרד בצל גדול קצוץ קצוץ, וגם נגרד תפוח אדמה, נסחט אותם ונשים בקערה.
  • נכתוש 3 שיני שום, ונוסיף לקערה.
  • נתבל במלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וכמון.
  • נערבב טוב טוב ונניח במקרר למנוחה של כמה דקות.

רוטב:

  • נכין רוטב מהרכיבים, נבשל לכמה דקות.
  • נמלא את החצילים (שמים בתחילת החציל קבב מוארך ומגלגלים לאורך).
  • נניח בעדינות בסיר, כשהפתח כלפי מטה ונבשל על להבה נמוכה (כדי שהחצילים לא יפתחו).
  • נבשל בערך 40-50 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.