להפריד את הביצים. לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות. להקציף את החלבונים ללא הסוכר עד שמתקבל קצף קל, ולאחר מכן להוסיף כוס סוכר (לא בבת אחת) לאט לאט עד שמתקבל קצף יציב אך לא יותר מדי.
בקערה נוספת לשים את החלמונים, להוסיף להם את חצי כוס הסוכר שנותרה וסוכר הוניל, לערבב היטב, להוסיף את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וגרידת התפוז, להוסיף גם את הקמח ולערבב היטב לתערובת ללא גושים. להוסיף את קציפת החלבונים בכמה פעמים וממש לערבב בעדינות (בתנועת עטיפה).
לשמן תבנית ולהעביר לתוכה את הבלילה. לפזר מעט נטיפי שוקולד מריר ולערבב קלות. את שאר נטיפי השוקולד להעביר לקערה עם מעט קמח ולערבב, לסנן את הקמח ולשפוך על העוגה בתפזורת (השוקולד לא ישקע כך בזכות הקמח).
לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כ- 45-50 דקות (תלוי בתנור). לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא יבש עם מעט לחות. לאחר שהעוגה התקררה לפזר מעט אבקת סוכר לפי הטעם.