Go Back
עוגת תפוזים שוקולד משודרגת אוורירית

עוגת תפוזים שוקולד משודרגת אוורירית וגבוהה

אין יותר קל ומושלם מאשר עוגת תפוזים שוקולד משודרגת, אוורירית וגבוהה, קלילה להכנה ורכה במיוחד, שתציף את הבית בניחוחות ממכרים של הדרים רעננים ושוקולד נוטף כל טוב..
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: שגית מלכי

המצרכים

  • 5 ביצים L
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מיץ מתפוזים טריים
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידת תפוז ולימון
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם נטיפי שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • להפריד את הביצים. לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות. להקציף את החלבונים ללא הסוכר עד שמתקבל קצף קל, ולאחר מכן להוסיף כוס סוכר (לא בבת אחת) לאט לאט עד שמתקבל קצף יציב אך לא יותר מדי.
  • בקערה נוספת לשים את החלמונים, להוסיף להם את חצי כוס הסוכר שנותרה וסוכר הוניל, לערבב היטב, להוסיף את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וגרידת התפוז, להוסיף גם את הקמח ולערבב היטב לתערובת ללא גושים. להוסיף את קציפת החלבונים בכמה פעמים וממש לערבב בעדינות (בתנועת עטיפה).
  • לשמן תבנית ולהעביר לתוכה את הבלילה. לפזר מעט נטיפי שוקולד מריר ולערבב קלות. את שאר נטיפי השוקולד להעביר לקערה עם מעט קמח ולערבב, לסנן את הקמח ולשפוך על העוגה בתפזורת (השוקולד לא ישקע כך בזכות הקמח).
  • לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כ- 45-50 דקות (תלוי בתנור). לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא יבש עם מעט לחות. לאחר שהעוגה התקררה לפזר מעט אבקת סוכר לפי הטעם.

הערות וטיפים

  • כדי שהשוקולד צ'יפס לא ינחת למטה חשוב לערבב את הנטיפים עם מעט קמח, שמונע צניחה של הנטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.