Go Back
מתכון אורז אדום עיראקי קל

מתכון אורז אדום עיראקי קל

אין כמו המטבח העיראקי המשובח, ואין כמו אורז אדום עיראקי בליווי שוקי עוף עסיסיות ותיבול מושלם שיפנקו אתכם במנה ביתית וטעימה, בכלום עבודה, אבל בטעם וניחוח שיחזירו אתכם לבית סבתא
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 6-8 שוקיים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף רסק
  • 4 עגבניות בנוניות מגורדות
  • 3 כוסות אורז
  • 1 כף בהרט
  • ½ כפית הל
  • 1 כף שטוחה מלח
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור
  • 6 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • להשחים את הבצל עם השמן, להוסיף את העוף ולטגן משני צדדים. להוסיף את העגבניות והרסק, להשחים עם חצי כוס מים, לתבל, להוסיף 6 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה (להוסיף מים במידת הצורך).
  • לברור ולשטוף את האורז, לשפוך לתוך הסיר, לערבב, להביא שוב לרתיחה, להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה, לבשל כ-20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.