Go Back
ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

 לבבות ארטישוק ממולא בשר עסיסי ומתובל המבושל עם רוטב סמיך ומשגע!
ציון 4.18 על ידי 29 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית: פיירקס או כל תבנית עמוקה

המצרכים

  • 10 לבבות ארטישוק קפואים של סנפרוסט (1-2 חבילות)
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף חומץ
  • מעט מלח
  • קמח (לקימוח, קמח מצה בפסח )

למלית:

  • ½ קילו בשר בקר (טחון)
  • 1 בצל גדול
  • 1 ביצה
  • 1.5 כפות פירורי לחם (קמח מצה דק בפסח )
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, כורכום, פלפל (לפי הטעם)

לרוטב:

  • 2 כוסות מים (רותחים)
  • 1 כף מרק עוף
  • מלח, פלפל, כורכום (לפי הטעם)
  • 1 לימון סחוט

אופן ההכנה

  • מערבבים את הכל למילוי.
  • בסיר מחמים את המים, חומץ, ומעט מלח, ונביא לרתיחה.
  • מכניסים את הלבבות הקפואות ומבשלים ל-8 דקות.
  • מסננים ורוחצים עם מים קרים, ואז מסננים שוב פעם ומניחים בצד.
  • ממלאים את הלבבות עם המילוי ויוצרים כדורים.
  • מכינים בלילה מביצה טרופה עם כף מים, מלח, פלפל, וכורכום.
  • בצלחת קעורה שמים את הקמח.
  • מתבלים את הכדורים קודם בביצה ואז בקמח.
  • מטגנים מכל הצדדים בשמן מעט עמוק.
  • מוציאים לתבנית עמוקה (אפשר בפיירקס).

רוטב

  • מכינים רוטב מ - 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל, כורכום.
  • מערבבים היטב ושופכים התבנית מהצד.
  • מכניסים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
  • צולים למשך שעה שבמהלכה משקים את הכדורים בחלקם העליון מדי פעם.
  • אחרי שעה, מוציאים מהתנור וסוחטים מיץ מלימון אחד על הכל.
  • מחזירים לתנור לעוד 5 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.