Go Back
פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן מצטיין במרקם עשיר של אגוזים בשרניים, מייפל טבעי ומתקתק ובצק פריך נימוח העשוי מקמחים מצוינים ובריאים! אידיאלי לרגישים לגלוטן, לטבעונים, לפסח ולכל אירוח מרשים!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נתי כפיר

המצרכים

לבצק:

  • 1.5 כוסות קמח שקדים
  • כוס קמח טפיוקה
  • 1 כף מייפל אמיתי ללא תוספת סוכר
  • 2 כפות פשתן טחון ( מומלץ לטחון לבד)
  • 6 כפות מים

למלית:

  • 12 תמרי מג'הול
  • ½ כוס חלב סויה / חלב קוקוס

לפקאנים:

  • ½1 פקאן טבעי
  • 2 כפות מייפל אמיתי ללא תוספת סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • כפית תמצית וניל אמיתי

אופן ההכנה

  • מדליקים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

לבצק:

  • שמים את הפשתן הטחון ואת המים בקערית קטנה ומניחים בצד.
  • מערבבים בקערה את כל הקמחים ומוסיפים את המייפל. אחרי כ-3 דקות מוסיפים את הפשתן (כשהתערובת הפכה לג׳לי(, מערבבים יחד לבצק. מרדדים את הבצק עם מערוך בין 2 דפי נייר אפיה.
  • מרפדים בבצק תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ. מחוררים מעט את הקלתית עם מזלג ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

למלית:

  • שמים את התמרים ואת חלב הסויה או הקוקוס בבלנדר ומפעילים עד לקבלת בלילה חלקה.

לפקאנים:

  • מערבבים את כל הרכיבים בקערה. מוציאים את הבצק אחרי 15 דקות ומורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. ממלאים את הבצק במלית ומסדרים מעל את הפקאנים. מחזירים לתנור לעוד 15 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין לפני שחותכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.