Go Back
מתכון פתיתים אדומים אחד

מתכון פתיתים אדומים אחד אחד

כשהילדים טורפים וההורים זוללים - אין ספק כי פתיתים אדומים אחד אחד הם המנה המנצחת לארוחת צהריים משביעה ומזינה, עם הכנה קלה, צבעוניות כובשת וטעמים וניחוחות שלא ישאירו גרגיר בסיר!
ציון 4.40 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית סוכר
  • 1 גזר
  • 1 כף כף רסק עגבניות
  • 1 כף כף פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • חבילת פתיתים
  • 4 כוסות כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצל והגזר בפומפייה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה.
  • מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים יחדיו עוד כ-2 דקות. כעת מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל וגם את חבילת הפתיתים. מערבבים היטב ומטגנים את הפתיתים עם הרוטב כ-2 דקות.
  • מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרנו עם פתיתים רכים ומוכנים לאכילה.

הערות וטיפים

הנה כמה טיפים מנצחים לפתיתים אדומים מושלמים ומוצלחים:
  • את כל שלב הטיגון והערבוב כדאי לעשות בעזרת כף עץ שלא תשפיע על טעם הפתיתים
  • פתיתים מצריכים מעט סבלנות, סגרו את הגז רק כאשר הפתיתים מוכנים לאכילה
  • לאחר בישול הפתיתים היעזרו במזלג כדי לפתוח את הפתיתים ולאפשר לאדים לצאת החוצה
  • אם נשארו פתיתים ליום המחרת, חממו אותם על להבה נמוכה, כך תשמרו עליהם אחד אחד גם בהגשה השנייה
  • אל תוותרו על הגזר וכפית הסוכר, רק כך יתקבלו פתיתים אדומים טעימים ומוצלחים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.