Go Back
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)

רוגלך ביתי

מתכון לרוגלך שוקולד מושלמים ומפנקים! הדרך האולטימטיבית לפתוח את הבוקר שלכם קצת אחרת, בוקר מפנק יותר ומחייך יותר! מתכון קלי קלות והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
ציון 4.57 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: כרמית בן עיון

ציוד

כוס מידה: חד פעמי שתיה קרה

המצרכים

בצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח (לא גדושה)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים (ואם לשים בידיים - כוס וחצי מים ומוסיפים קצת לפי הצורך)

מילוי:

  • 3 כפות קקאו (גדושות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה (גדושה )
  • כוס שמן

סירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ½ לימון (סחוט)

אופן ההכנה

בצק:

  • מערבבים את המצרכים לבצק היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות - הבצק יוצא רך ונעים.
  • אם הבצק קצת דביק תוסיפו קמח , אפילו כוס קמח, הכל בסדר.
  • מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות.

סירופ:

  • בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג.
  • מבשלים בסיר קטן על אש קטנה את הסוכר והמים, להוסיף מיץ מחצי לימון.
  • מבשלים עד להסמכה של הסירופ - שלא יהיה דליל מדי (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה).
  • את הסירופ יש למרוח על הרוגלעך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה.
  • חייב לזגג אותם כשהם חמים חמים. לעומת זאת הסירופ לא חייב להיות רותח.
  • אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים אז לכבות את האש וכמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.

מילוי:

  • מערבבים את המצרכים למילוי היטב.
  • אם יש צורך מוסיפים עוד שמן עד שזה נהיה עיסה נוחה למריחה.

אופן ההכנה:

  • עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל - 2 חלקים שווים.
  • ניתן לחלק ל - 3 חלקים, ואז מקבלים עוד 20 רוגלך יותר קטנים פשוט.
  • לגלגל אותם לעיגולים חמודים ולרדד מעט, לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי, לא פחות!
  • מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש.
  • המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד שהמילוי יגמר בקערית.
  • מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר.
  • מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, לכל עיגול בנפרד, פשוט אוספים את כל השוליים למרכז תוך כדי שמצמידים את כל הקצוות עד שנוצר לנו עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה, על משטח מקומח מעט.
  • עושים את אותו דבר גם לעיגול השני, ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך.
  • עכשיו בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר.
  • גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה לא קורה כלום, העיקר לרדד את זה לדקיקות מרבית.
  • לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים.
  • אחר כך כל רבע חותכים ל - 5 או - 6 משולשים ארוכים וצרים.
  • מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים.
  • מניחים את הרוגלך המהמם על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה.
  • מניחים להתפחה חצי שעה בערך.
  • מברישים בעדינות בביצה.
  • אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות ומוציאים.
  • מיד מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר.

הערות וטיפים

טיפ קטן:  כשמקפיאים את הרוגלך בפריזר, מוציאים כמה בבוקר , שמים בשקית סנדוויץ', קושרים ומניחים בתוך הרכב ליד החלון איפה שיש הכי הרבה שמש.. אחרי 20 דקות כאלה ( בדרך לעבודה או משהו ) זה כל כך נמס ורך ומשגע את החושים כאילו יצא הרגע מהתנור… 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.