Go Back
מקלות שום מעלפים

מקלות שום מעלפים

מתכון מקלות שום ביתיות רכות אווריריות ופשוט מעלפות!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אופק שמואלי

ציוד

מדידה בכוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ 2 כוסות מים (חמימים)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר ליצור גומה בקמח - להוסיף את השמרים ולערבב עם וו לישה.
  • לפזר סוכר ומלח בצדדים ולהמשיך ללוש עם המים לאט לאט, עד שהבצק הופך דביק.
  • בסוף הלישה להוסיף את השמן.
  • וממשיכה ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק מוכן.
  • לכסות להתפחה ראשונה כ - שעה.
  • כשהבצק הכפיל את נפחו ללחוץ על מנת שירד האוויר, - להתפיח שוב לחצי שעה נוספת.

לחלות/לחמניות מתוקות יש להבריש מעל:

  • ביצה אחת, כף סילאן, כפית סוכר, כפית מים.
  • שומשום / קצח / זעתר .. מה שאוהבים.

ללחם שום יש להבריש מעל:

  • שמן (לפי העין), שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומלח.
  • לעצלנים שבינינו - שום כתוש של דורות הקפוא.
  • לאפות עד השחמה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.