לבשל במים כ-10 דקות את לקט הירקות או את הירקות שבחרתם עד לריכוך. לסנן מנוזלים ולהניח בצד לקירור.
להכניס לקערה גדולה שמנת לבישול ו-3 ביצים, לערבב עם מטרפה לאיחוד. להוסיף כף קמח תופח ולערבב עם מטרפה, אח"כ להוסיף מלח, פלפל, כורכום, אבקת פטריות ואבקת מרק בצל, לערבב הכל יחד ולטעום.
להוסיף גבינה מלוחה מגורדת או כל סוג גבינה שאוהבים, לעבד לאיחוד ולהעביר לתערובת את לקט הנורמנדי
או הירקות המבושלים. לערבב היטב, להעביר לתבנית עגולה משומנת, לא מתפרקת, בקוטר 26.
לסדר למעלה פרוסות גבינת מה-עז ולהתחיל לאפות באופן הבא: לחמם תנור על 180 מעלות טורבו, ולאפות כ-50 -40 דקות סך הכל. 10 דקות ראשונות בחלק התחתון של התנור ולאחר מכן להעביר את תבנית התנור למסילה אחת מתחת לאמצע, כך הפשטידה נאפת בצורה מושלמת גם בחלק העליון וגם בתחתון . לאפות עד שהפשטידה משחימה מלמעלה