Go Back
פשטידת ירקות קפואים קלה

פשטידת ירקות קפואים קלה ב-5 דקות

פשטידת ירקות קפואים קלה היא כל מה שאתם צריכים לארוחה חלבית מפנקת או אירוח שבועות טעים ומרשים. יפה, עשירה, מהבילה וריחנית בטירוף, והכי חשוב - 5 דקות והיא שלכם בצלחת!
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

המצרכים

  • 1 שקית לקט נורמנדי (ניתן להחליף בכל ירק אחר מבושל, כמו תפוח אדמה, בטטה, כרובית ולחתוך אותם לחתיכות גדולות)
  • 3 מיכלי שמנת לבישול (סה"כ 750 מ"ל)
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח תופח
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל לבן
  • ½ כפית כורכום
  • 1 אבקת פטריות
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • 200 גרם גבינה מלוחה מגורדת (או כל סוג גבינה שאוהבים)
  • פרוסות גבינת מה -עז

אופן ההכנה

  • לבשל במים כ-10 דקות את לקט הירקות או את הירקות שבחרתם עד לריכוך. לסנן מנוזלים ולהניח בצד לקירור.
  • להכניס לקערה גדולה שמנת לבישול ו-3 ביצים, לערבב עם מטרפה לאיחוד. להוסיף כף קמח תופח ולערבב עם מטרפה, אח"כ להוסיף מלח, פלפל, כורכום, אבקת פטריות ואבקת מרק בצל, לערבב הכל יחד ולטעום.
  • להוסיף גבינה מלוחה מגורדת או כל סוג גבינה שאוהבים, לעבד לאיחוד ולהעביר לתערובת את לקט הנורמנדי
  • או הירקות המבושלים. לערבב היטב, להעביר לתבנית עגולה משומנת, לא מתפרקת, בקוטר 26.
  • לסדר למעלה פרוסות גבינת מה-עז ולהתחיל לאפות באופן הבא: לחמם תנור על 180 מעלות טורבו, ולאפות כ-50 -40 דקות סך הכל. 10 דקות ראשונות בחלק התחתון של התנור ולאחר מכן להעביר את תבנית התנור למסילה אחת מתחת לאמצע, כך הפשטידה נאפת בצורה מושלמת גם בחלק העליון וגם בתחתון . לאפות עד שהפשטידה משחימה מלמעלה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.