Go Back
בורקס גבינה

בצק לבורקס גבינה נעים וקל לעבודה

לשבועות, לשבת, ולכל פעם שמתחשק קצת מלוח. בורקס במילוי גבינה, בצק מושלם לעבודה וטעים בהרבה מהקנוי!
ציון 4.32 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

לבצק

  • ½3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח (שטוחה )

למילוי

  • 150 גרם גבינה צפתית פיראוס 5 אחוז
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 50 גרם גבינה צהובה
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • לשים את כל חומרי הבצק עדקבלת בצק אחיד, רך נעים לעבודה ולא דביק. אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית. אין צורך להכניס למקרר.
  • מגרדים את כל הגבינות.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל וחותכים עיגולים בעובי 2.5 ס"מ בערך.
  • מרדדים כל עיגול, ממלאים בגבינות, סוגרים בצביטות ומניחים על נייר אפייה לא משומן.
  • מורחים ביצה ביצה ומפזרים שומשום מעל.
  • אופים ב-190 מעלות. אפשר 2 תבניות בבת אחת בטורבו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.