Go Back
גביניות שמרים בטעם של פעם

גביניות בטעם של פעם

מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר ונוח לעבודה, שגם כיף להכין ויותר כיף לזלול!
ציון 4.27 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: יפה ונונו

המצרכים

בצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה (חשוב לנפות)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ 1 מים רגילים

מלית:

  • 1 חבילת גבינה 5% (500 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • סוכר (לפי הטעם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורונפלור)

סירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ½ 1 כוסות מים
  • תמצית מי ורדים (מעט)

אופן ההכנה

בצק:

  • לשים הכול במיקסר למשך כשש דקות.
  • נניח להתפחה של כשעה וחצי.
  • נחלק את הבצק לששה כדורים וניתן להם לנוח 10 דקות.
  • אחר כך נפתח ונחתוך לצורת מרובעים.
  • למלא ולקפל בצורת מעטפה ולהתפיח למשך עוד חצי שעה.

סירופ:

  • נבשל עד לרתיחה ונוסיף תמצית מי ורדים.
  • הסירופ צריך להיות מוכן לפני הגביניות בכדי שיספיק להתקרר.

מלית:

  • לערבב יחד ולמלא את הבצק בכף אחת גדושה לכל מעטפה.
  • לסגור לצורה רצויה, למרוח ביצה מעל ולאפות 180 מעלות עד שיזהיבו.
  • למרוח בסירופ.

הערות וטיפים

# אני הוספתי על תערובת הגביניות ריבת אוכמניות.
# אם נשאר מהבצק, אפשר להכין גם עוגת שמרים עם שוקולד.
# יותר זמן תפיחה = גביניות יותר אווריריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.