Go Back
מוקפץ אסייתי עם חזה עוף

מוקפץ אסייתי עם חזה עוף

מתכון אותנטי, טעים ובריא למוקפץ אסייתי שיוצא בול כמו במסעדות. הכי פשוט להכין בבית!
ציון 4.20 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

  • 500 גרם חזה עוף
  • 2 גזרים בינוניים (חתוכים לרצועות)
  • 1 גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
  • 1 גמבה צהובה (חתוכה לרצועות)
  • 1/2 כרוב (חתוך לרצועות)
  • 1 בצל (חתוך לרצועות)
  • 2 בצל ירוק
  • 1/2 חבילת פטריות (חתוכות לרצועות)
  • 1 חבילת נבטים
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה

  • להקפיץ בשמן, גפרורי גזר, רצועות גמבה (אדומה וצהובה), כרוב לבן חתוך דק, רצועות בצל, בצל ירוק חתוך גס, פטריות חתוכות, נבטים. (אני מקפיצה את הגזר עם הגמבה לבד כדי שיצרבו טוב , ואת כל השאר ביחד.)
  • להתחיל עם הבצלים ואז כרוב, פטריות ונבטים.
  • להקפיץ בנפרד חזה עוף חתוך לרצועות דקות ומושרה עם דבש וצ'ילי מתוק.
  • להרתיח לפי הוראות יצרן נודלס, לסנן ולהוסיף למחבת ווק.
  • לתבל במרק עוף, פלפל שחור גרוס ורגיל, פפריקה מעושנת, שום כתוש, מעט שמן שומשום, רוטב טריאקי, רוטב סוייה רגיל ומתוק, רוטב צ'ילי מתוק (פשוט לשפוך לפי העין).
  • לערבב טוב טוב ולתקן תיבול אם צריך.
  • לפזר מעל שומשום.
  • אני אוכלת את המנה עם רוטב אלף האיים (מושלם ביחד) ומעט תבלין צ'ילי גרוס לחריפות עדינה.

הערות וטיפים

הכמויות הם לפי כל אחד מה שאוהב!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.