מתכון אותנטי, טעים ובריא למוקפץ אסייתי שיוצא בול כמו במסעדות. הכי פשוט להכין בבית!
ציון 4.20 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן
המצרכים
500גרםחזה עוף
2גזרים בינוניים(חתוכים לרצועות)
1גמבה אדומה(חתוכה לרצועות)
1גמבה צהובה(חתוכה לרצועות)
1/2כרוב(חתוך לרצועות)
1בצל(חתוך לרצועות)
2בצל ירוק
1/2חבילתפטריות(חתוכות לרצועות)
1חבילתנבטים
1כפיתמרק עוף
1כפיתשום כתוש
1כפיתפפריקה מעושנת
1/2כפיתפלפל שחור
1כףרוטב טריאקי
1כףרוטב סויה
1כףרוטב צ'ילי מתוק
1כףשומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה
להקפיץ בשמן, גפרורי גזר, רצועות גמבה (אדומה וצהובה), כרוב לבן חתוך דק, רצועות בצל, בצל ירוק חתוך גס, פטריות חתוכות, נבטים. (אני מקפיצה את הגזר עם הגמבה לבד כדי שיצרבו טוב , ואת כל השאר ביחד.)
להתחיל עם הבצלים ואז כרוב, פטריות ונבטים.
להקפיץ בנפרד חזה עוף חתוך לרצועות דקות ומושרה עם דבש וצ'ילי מתוק.
להרתיח לפי הוראות יצרן נודלס, לסנן ולהוסיף למחבת ווק.
לתבל במרק עוף, פלפל שחור גרוס ורגיל, פפריקה מעושנת, שום כתוש, מעט שמן שומשום, רוטב טריאקי, רוטב סוייה רגיל ומתוק, רוטב צ'ילי מתוק (פשוט לשפוך לפי העין).
לערבב טוב טוב ולתקן תיבול אם צריך.
לפזר מעל שומשום.
אני אוכלת את המנה עם רוטב אלף האיים (מושלם ביחד) ומעט תבלין צ'ילי גרוס לחריפות עדינה.
הערות וטיפים
הכמויות הם לפי כל אחד מה שאוהב!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.