Go Back
בואיקוס גבינה

איך מכינים בואיקוס גבינה הכי טעים?

בואיקוס, אותן לחמניות גבינה ממכרות יסדרו לכם בוקר שבת, ערב משפחתי, פיקניק בחוץ ותוספת טעימה לשבועות. ללא שמרים ועם גבינות עשירות וקיבלתם ביס חלומי!
ציון 4.29 על ידי 28 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

  • 1 חבילת קמח תופח (350 גרם)
  • 1 חפיסת חמאה/מחמאה רכה (200 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כוסות תערובת גבינות - איזה שיש לכם בבית, ובתנאי שכמות הגבינות הרכות תהיה יותר מכמות הגבינות הקשות (כאן במתכון - ½ מיכל גבינה לבנה (125 גרם), ½ מיכל קוטג', חופן מוצרלה ועמק מגורדות וקובייה קטנה של גבינה בולגרית)

אופן ההכנה

  • את הגבינות להעביר לקערה ולערבב. לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם, להוסיף קמח תופח וחמאה או מחמאה וללוש לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אפשר במעבד מזון)
  • לניילן ולהניח במקרר שעה עד 24 שעות, לכדרר לחמניות ולהניח על נייר אפייה במרווחים, כי הלחמניות מתפשטות קצת. אפשר לפזר על כל לחמניה עוד קצת גבינת עמק מגוררת
  • לאפות בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה, בערך כחצי שעה

הערות וטיפים

  • הכי כיף! שמים איזה גבינות שרוצים, רק  מקפידים שכמות הגבינות הרכות תהיה יותר מכמות הגבינות הקשות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.