Go Back
+ servings
בורקס פריך ממולא בקלות

בורקס פריך ממולא בקלות

בורקס ממולא בבשר טחון. מתכון שלוקח 10 דקות הכנה. מתכון מעולה ללא מרגרינה, ללא שמרים וללא ביצים - מרדדים, ממלאים, סוגרים ואופים. וכמובן - מחסלים עד הביס האחרון!
ציון 4.26 על ידי 62 דירוגים
כמות 18 יחידות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה או כוס מדידה.
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה (גדושה )
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים (רותחים)

למילוי:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 כף רסק
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית צ'ילי גרוס

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • שומשום
Advertisements

אופן ההכנה

לבצק

  • לערבב ביחד את הקמח אבקת אפיה והמלח
  • למלא כוס - בחצי כוס שמן וחצי כוס מים רותחים - ולהוסיף לקמח.
  • לערבב עם כף עץ כי זה חם ואז ללוש לבצק נעים ורך.
  • לחלק את הבצק לשניים ולרדד על משטח מקומח ולקרוץ לעיגולים.

למילוי:

  • לטגן בצל ולהוסיף חצי קילו בשר טחון עד שיאפיר.
  • להוסיף כף רסק, כפית בהרת, חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית צ'ילי גרוס.
  • לערבב עד שאין נוזלים ולקרר.
  • לשים כפית וקצת מהתערובת ולסגור לחצי ירח כמו סמבוסק.

לציפוי:

  • לערבב ביצה עם חצי כפית מלח, ולהבריש את הבורקס.
  • לפזר שומשום ולאפות על 190 מעלות עד שהקצוות יזהיבו.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפ: אוהבים מבחר ואופציות? אפשר למלא בגבינות, טונה, פירה עם בצל מטוגן, רוטב פיצה וגבינה צהובה ועוד...
הערה: רשום למלא כוס בחצי כוס מים רותחים ואז חצי כוס שמן - הכוונה בהפרש שנשאר מהמים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.