בורקס ממולא בבשר טחון. מתכון שלוקח 10 דקות הכנה. מתכון מעולה ללא מרגרינה, ללא שמרים וללא ביצים - מרדדים, ממלאים, סוגרים ואופים. וכמובן - מחסלים עד הביס האחרון!
ציון 4.26 על ידי 62 דירוגים
כמות 18יחידות
באדיבות: מלי מאירוב
ציוד
כוס חד פעמי לשתייה חמה או כוס מדידה.
Advertisements
המצרכים
לבצק:
2כוסות קמח
1כפית אבקת אפייה(גדושה )
1כפית מלח
½כוס שמן
½כוס מים (רותחים)
למילוי:
1בצל
½קילו בשר טחון
1כף רסק
1כפית בהרט
½כפית פלפל שחור
1כף פפריקה מתוקה
1כפית מלח
½כפית צ'ילי גרוס
לציפוי:
1ביצה
½כפית מלח
שומשום
Advertisements
אופן ההכנה
לבצק
לערבב ביחד את הקמח אבקת אפיה והמלח
למלא כוס - בחצי כוס שמן וחצי כוס מים רותחים - ולהוסיף לקמח.
לערבב עם כף עץ כי זה חם ואז ללוש לבצק נעים ורך.
לחלק את הבצק לשניים ולרדד על משטח מקומח ולקרוץ לעיגולים.
למילוי:
לטגן בצל ולהוסיף חצי קילו בשר טחון עד שיאפיר.
להוסיף כף רסק, כפית בהרת, חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית צ'ילי גרוס.
לערבב עד שאין נוזלים ולקרר.
לשים כפית וקצת מהתערובת ולסגור לחצי ירח כמו סמבוסק.
לציפוי:
לערבב ביצה עם חצי כפית מלח, ולהבריש את הבורקס.
לפזר שומשום ולאפות על 190 מעלות עד שהקצוות יזהיבו.
Advertisements
הערות וטיפים
טיפ: אוהבים מבחר ואופציות? אפשר למלא בגבינות, טונה, פירה עם בצל מטוגן, רוטב פיצה וגבינה צהובה ועוד...
הערה: רשום למלא כוס בחצי כוס מים רותחים ואז חצי כוס שמן - הכוונה בהפרש שנשאר מהמים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.