Go Back
פשטידת פטריות פרווה גבוהה

פשטידת פטריות פרווה גבוהה 

מתכון קל לפשטידת פטריות פרווה. פשטידה טעימה, חלומית ומנצחת שקוצרת מחמאות בכל אירוע!
ציון 4.22 על ידי 41 דירוגים
באדיבות: סיון מלול

המצרכים

  • 2 בצלים סגולים
  • 3 פחיות שימורים של פטריות שמפיניון (290 גרם)
  • 4 ביצים (L)
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות לימון (טרי סחוט)
  • 1 שן שום (כתושה)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 4 כפות קמח תפוח אדמה/קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף גדושה של אבקת מרק בצל
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף של כמון (שטוחה )
  • ½ 1 כפית פלפל גרוס
  • 1 כפית מלח
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • ¼ כוס פירורי לחם זהב

אופן ההכנה

  • ראשית נטגן את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
  • נסנן  את פחיות השימורים של פטריות שמפיניון.
  • נוסיף אותם ל-10 דקות טיגון על אש גבוהה תוך ערבוב.
  • בקערה לטרוף הכל ביחד את שאר החומרים.
  • נניח נייר אפייה על תבנית מלבנית בינונית.
  • נפזר בתחתית רבע כוס פירורי לחם זהב, ומעל את הבלילה עם הפטריות.
  • לאפות על חום 170 מעלות עד להשחמה ותפיחה קלה , ונבדוק עם קיסם יבש.

הערות וטיפים

*לפשטידת כרובית : אותה הפעולה רק שאת הבצל נטגן לבד ואת פרחי הכרובית נניח על תבנית בצורה מסודרת ומעל את כל התערובת (כרובית של סנפורסט מופשרת שקית אחת) 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.