Go Back
קיש ברוקולי וגבינות עם בצל מקורמל

קיש ברוקולי וגבינות עם בצל מקורמל

קיש מושלם ומפואר שיככב אצלכם בבית כל שבת, ביס אחד וכל המשפחה מתמכרת!
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: ליז תורג'מן

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • חמאה קרה חתוכה לקוביות (175 גרם)
  • 1 ביצה

למלית:

  • 2 בצלים
  • 3 ביצים
  • 1 חבילת שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
  • 1 כפית שום (כתוש)
  • 1 חבילת מיני ברוקולי (600 גרם)
  • 1 קוביית גבינה בולגרית
  • 2 כפות גבינה גרנה פנדו (פרמזן)
  • מלח, פלפל שחור ( (לפי הטעם))
  • אגוז מוסקט (מעט)

אופן ההכנה

בצק:

  • נשים במעבד מזון את הקמח, מלח, סוכר, וחמאה, ונעבד עד לפירורים בפולסים קצרים.
  • נוסיף ביצה ונערבב עד שנקבל כדור.
  • כעת נקמח קצת את השיש ונרדד את הבצק לגודל הרינג, אפשר גם בגודל אישי למי שאוהב.
  • נהדק את הצדדים של הבצק עם מזלג ונעשה חורים.
  • נכניס למקפיא למשך חצי שעה.

מלית:

  • נטגן את הבצלים עד הזהבה יפה.
  • בקערה טורפים 3 ביצים.
  • נוסיף את השמנת לבישול, שום, מלח, פלפל שחור, מיני ברוקולי, ואת הבצל.
  • נפורר עם הידיים את הגבינה הבולגרית ונוסיף את גבינת פרמזן עם מעט אגוז מוסקט ונערבב בעדינות.
  • מחממים תנור על 180 מעלות חום עליון ותחתון, ונאפה את הבצק 15 דקות ואז נצנן.
  • נשפוך את המלית ושוב נאפה לעוד 40 דקות על שהכל משחים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.