Go Back
+ servings
סופלה שוקולד 5 דקות.

סופלה שוקולד ב-5 דקות

סופלה שוקולד ב-5 דקות הוא קינוח שוקולדי מושלם לכל אירוח וחגיגה משפחתית. נוטף ליבה חמה ומפנקת, מרקם אוורירי וגלידת וניל קפואה – היכונו לביס מפוצץ בעונג ממכר
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
כמות 2 יחידות סופלה
באדיבות: חן יוסף אוחיון

ציוד

מנג'טים או כוסות נייר אישיות

המצרכים

  • 1 חפיסת שוקולד מריר איכותי ( 100 גרם, 70%-60 קקאו)
  • 1 חבילת חמאה (100 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • ⅓3 כפות סוכר (40 גרם)
  • ½2 כפות קמח (25 גרם)

אופן ההכנה

  • בסיר קטן או קערה שמתאימה למיקרוגל ממיסים את החמאה והשוקולד המריר, בקערה נפרדת טורפים את הביצה יחד עם החלמון והסוכר לתערובת מעט תפוחה.
  • מאחדים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב (חשוב להקפיד על כך כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה בגלל החום מהשוקולד). מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת שוקולד אחידה.
  • משמנים בחמאה או שמן את המנג'טים/כוסות נייר או כל כלי שתחפצו להשתמש ומוזגים את התערובת לכלים האישיים.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-12-15 דקות

הערות וטיפים

  • כדי לקבל סופלה שמבפנים השוקולד נוזלי, צריך להוציא אותו ישר מהתנור כשהחלק העליון של הסופלה יציב למגע
  • מומלץ מאוד להגיש עם קצפת/גלידה/פירות או הכל ביחד
  • הכמויות מספיקות ל-2 יחידות סופלה, כך שמומלץ להכפיל או לשלש כמויות לכמות גדול יותר...
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.