Go Back
עוגת שוקולד עסיסית עם פטנט. סילבי אילוז

עוגת שוקולד עסיסית עם פטנט

מתכון של עוגת שוקולד עסיסית עם פטנט שתמיד מצליח. קלה להכנה, קלאסית ונצחית, יפהפייה וגבוהה, תמיד נחטפת ראשונה, ואף פעם לא משאירה אחריה פירור. צריך יותר מזה?
ציון 4.57 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: סילבי אילוז

המצרכים

לעוגה:

  • 6 ביצים L
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 1 כוס שמן
  • ⅓1 כוסות מים חמים
  • 5 כפות ק קקאו עלית
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כף נס קפה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

לציפוי:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • שוקולד מריר (150 גרם)

אופן ההכנה

  • להפריד ביצים ולהקציף חלבונים עם סוכר וניל וכוס סוכר. בקערה גדולה לשים חלמונים וחצי כוס סוכר, לטרוף היטב במטרפה ידנית. להוסיף לחלמונים קקאו, שוקולית, נס קפה, מים חמים ושמן ולטרוף היטב. להוסיף קמח ואבקת אפיה ולטרוף היטב.
  • ועכשיו לפטנט: להוסיף 1/3 מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ולטרוף עם מטרפה, אח"כ להוסיף את כל יתרת החלבונים ולטרוף היטב. לשמן מעט תבנית פלא ולצקת את הבלילה. לחמם תנור ל-170 מעלות ולאפות כ-70 דקות
  • לציפוי: להמיס את חומרי הציפוי ולצקת מעל העוגה, לקשט עם אגוזים טחונים או קוקוס
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.