Go Back
עוגת שוקולד פאדג'

עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן

עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן - יפיפייה אמיתית! חגיגית ומתאימה במיוחד לערב החג!
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 5 minutes

ציוד

תבנית קוטר 22

המצרכים

מצרכים

  • 120 גר' שוקולד (מריר)
  • 70 גר' שמן (קוקוס)
  • 100 גר' שקדים (טחונים)
  • 4 ביצים (מופרדות)
  • 110 גר' סוכר (80 גר' +30 גר')
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 30 גר' קורנפלור
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית אבקת סודה (לשתייה)

לציפוי וקישוט:

  • 100 גר' שוקולד מריר (מריר)
  • 20 גר' שמן (קוקוס)
  • 100 גר' שקדים (פרוסים/מקלות שקדים)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל 170 מעלות ונשמן רינג בקוטר 22 ס"מ עטוף בנייר אפייה
  • בקערה גדולה על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) נמיס יחד  שוקולד ושמן קוקוס ונצנן.
  • נוסיף אבקת שקדים ונערבב היטב.
  • בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, 80 גר' סוכר, קורט מלח ותמצית וניל.
  • מאחדים יחד עם תערובת השוקולד.
  • נערבב יחד קורנפלור, סודה לשתייה ואבקת אפייה ונוסיף לתערובת השוקולד.  נערבב היטב.
  • נקציף חלבונים עד לקבלת קצף רך, נוסיף 30 גר' סוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת גבעות קצף יציבות.
  • נקפל את הקצף אל תערובת השוקולד בשלושה שלבים.
  • נעביר בעדינות לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות, עד שסכין במרכז העוגה יוצאת לחה.
  • נמיס יחד שוקולד ושמן קוקוס על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ומצפים את העוגה.
  • נקשט עם שבבי שקדים.

הערות וטיפים

טיפים:
 
בציפוי יש שמן קוקוס ולשמן קוקוס יש נטייה להתקשות לכן קחו בחשבון שאם תצפו את העוגה מראש ולא מיד לפני ההגשה הציפוי יתקשה.
אני אוהבת את הקרנצ'יות הזאת אבל אם אתם בקטע של קרם שוקולד נוטף ומגרה שכזה אז יש לכם בעצם שתי אפשרויות:
1) להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל באותה הכמות.
2) למרוח את הקרם כחצי שעה- שעה לפני ההגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.