Go Back
מתכון לחמניות לשבת במילוי מפנק

מתכון לחמניות לשבת במילוי מפנק

מי שטורח בערב שבת יזלול בעונג לחמניות לשבת במילוי מפנק קלות להכנה עם פטריות ובצל ומרקם רך שיענגו את בלוטות הטעם בביס טעים ומפתיע
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 500 גרם קמח רגיל
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (לא חובה)
  • ¼ כוס שמן
  • ¼1 כוסות מים פושרים (לשמור בצד עוד רבע כוס מים לעת הצורך)
  • 1 כפית מלח (לשמור לסוף)

לתערובת הבצל פטריות:

  • 2 בצלים גדולים (פרוסים לחצאי טבעות )
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון ( פרוסות. 500 גרם סה"כ)
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות (פרוסות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • בזיליקום קצוץ
  • ½1 כפית שום כתוש טרי
  • 1 כף קמח
  • 1 כף סויה

אופן ההכנה

לבצק:

  • לערבב קמח, שמרים וסוכר. להוסיף אבקת אפייה וכוס מים, ללוש שתי דקות, להוסיף שמן ועוד רבע כוס מים. ללוש כשתי דקות. אם צריך להוסיף עוד מים להוסיף בהדרגה, עד קבלת בצק מעט דביק.
  • להוסיף את המלח וללוש כ-7 דקות. לשים כף שמן מעל הבצק, לעגל לכדור חלק. לשים בשקית ולהתפיח שעה. להוריד נפח, לחלק ל-12 חתיכות, לעגל לכדורים חלקים במעט קמח, לחכות 10 דקות, לרדד כדור בקמח לצורת מלבן, לשים מהמילוי בנדיבות כסנטימטר מהקצה התחתון, לסגור משני הצדדים מעט מעל המילוי מימין ומשמאל, לגלגל כמו בלינצ'ס בהידוק.
  • להניח על נייר אפיה במעט מרווחים, להבריש בביצה טרופה עם כף מים וקורט אבקת נס קפה, לפזר שומשום בנדיבות, להתפיח 25 דקות, לאפות ב-180 מעלות עד הזהבה בתוכנית טורבו

לתערובת הבצל פטריות:

  • לטגן את פרוסות הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הפטריות ולערבב. להוסיף מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובזיליקום קצוץ ולערבב עוד 5 דקות. להוסיף את השום, הקמח והסויה, ומי שאוהב גם פטרוזיליה או כוסברה. לערבב היטב, ולקרר לפני המילוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.