Go Back
קציצות ירק עירקיות

קציצות ירק עירקיות

ערוק, עיג'ה או עוקאת. לקציצות ירק עיראקיות האלה יש אולי כמה שמות, אבל רק טעם אחד מושלם! עם הכנה קלילה ומראה משגע ומגרה – אין ספק שהן ייחטפו בשניות ישירות מהמחבת
ציון 4.33 על ידי 55 דירוגים
באדיבות: רותי שמש נוח

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 2 קישואים
  • 6-7 עלי בצל ירוקים כולל החלק הלבן
  • 1 גזר מקולף
  • 2 עגבניות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • ½ כוס קמח מנופה
  • ½ כוס שומשום לבן
  • 4-5 ביצים
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • מלח
  • כורכום
  • מעט מרק עוף
  • שמן

אופן ההכנה

  • מקלפים את כל הירקות ומגרדים דק דק במגרדת את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים והבטטה, את הבצל, הפטרוזיליה והעגבניות
  • מניחים את תפוחי האדמה במסננת עם מלח להגרת הנוזלים, מעבירים לקערה אחרי סחיטה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • מתבלים בכל התבלינים, מערבבים היטב ונותנים מנוחה כחצי שעה, לאחר מכן בידיים רטובות ליצור קציצה שטוחה ולטגן בשמן במחבת עד השמחה

הערות וטיפים

  • לגרסת טבעוני ללא ביצים ניתן להחליף אותן בכמה כפות קמח חומוס
  • אפשר גם לאפות את הקציצות ב-180 מעלות ל-20-30 דקות עד השחמה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.