Go Back
+ servings
עוגת גזר בריאה עם קמח מלא, סוכר חום, אגוזים וצימוקים

עוגת גזר בריאה 

עוגה ריחנית וטעימה, מערבבים הכל בקערה אחת ולתנור! עוגה שמתאימה לכל המשפחה!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
כמות 2 עוגות
באדיבות: ליהי קרויץ

ציוד

תבנית 18 ס"מ שתי תבניות

המצרכים

  • ¾ כוס שמן קנולה (120 גרם)
  • ⅓ 1 כוסות דמררה (230 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅓1 כוסות קמח חיטה מלא (150 גרם)
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • ¾ כוס קמח לבן רגיל (70 גרם)
  • 3 ביצים שלמות
  • ½ 3 כוסות של גזר מגורד (320 גרם)
  • ½1 כפיות קינמון
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס של צימוקים
  • ½ כוס חמוציות או דובדבנים חמוצים
  • 1 כוס של אגוזי מלך

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 160 מעלות
  • בקערה תחילה שמים את השמן, ואז סוכר, וניל, מלח, סודה לשתייה, אבקת אפייה
  • מוסיפים אחר כך את הביצים ומערבבים הכל ביחד
  • נוסיף קינמון עכשיו, כפית, ואם מרגישים שחסר לטעם אפשר להוסיף עוד אחר כך.
  • מוסיפים את הקמח הלבן ואז את המלא, ולערבב.
  • נטעם את העיסה לוודא שהיא מספיק מתובלת, אם חסר קינמון להוסיף עוד חצי כפית.
  • עכשיו מכניסים את הגזר ומערבבים.
  • מכניסים את האגוזים, צימוקים ודובדבנים ומערבבים.
  • השתמשתי בתבנית כ 18 סמ - יוצא 2 עוגות
  • אופים על 160 ל 40 -45 דקות, לפי הצורך
  • עד ששמים קיסם והעיסה יוצאת מעט ליחה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.