Go Back
+ servings
סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף

סמבוסק בייגל פיצה, מבצק פריך וקל להכנה. סמבוסק עשיר בגבינות ובתוספות. כל כך טעים שלא תרצו לקנות יותר סמבוסק במאפייה!
ציון 4.59 על ידי 17 דירוגים
כמות 5 יחידות
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • מים (550 מ"ל)

לרוטב:

  • 1 בצל (קצוץ במעבד מזון)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 2 קופסאות עגבניות קצוצות (500 גרם)
  • 1 כפית אורגנו (יבש/טרי)
  • 4 כפית כפות שמן
  • מלח פלפל (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה/בולגרית (לפי הטעם)
  • זיתים (לפי הטעם)

לציפוי:

  • 2 כפות סילאן (טבעי)
  • 1 כף מים
  • 100 גרם שומשום/פרג

אופן ההכנה

  • נחמם מראש תנור לחום 200 מעלות טורבו.

בצק:

  • נניח בקערת המיקסר את השמרים, סוכר, והמים. נערבב ונשפוך מעל את הקמח.
  • נוסיף שמן ומלח ונלוש במשך 10 דקות עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
  • נשמן את הקערה ונתפיח שעה עד הכפלת נפח.
  • נחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד.
  • נכסה אותם ונחכה כרבע שעה.
  • כעת בעזרת מערוך נרדד את הכדור לעיגול דק.

רוטב:

  • נסנן את העגבניות הקצוצות במסננת צפופה עד שכל הנוזלים יוצאים.
  • בסיר נניח את הבצל והשום והשמן. נטגן עד הזהבה קלה ונוסיף את העגבניות המסוננות.
  • נתבל באורגנו, מלח, ופלפל. נבשל כ-20 דקות. ואז נצנן.

ציפוי:

  • נניח רוטב במרכז, גבינות וזיתים. נסגור לחצי עיגול ונהדק קצוות בעזרת מזלג.
  • נטבול במים המהולים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. נמשיך כך עם השאר.
  • נניח אותם בתבנית ונתפיח שוב כרבע שעה. אחרי זאת נאפה עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.