Go Back
מתכון רביולי ביתי במילוי בשר

מתכון רביולי ביתי במילוי בשר

רך מבפנים, קריספי מבחוץ ועונג מושלם בפה, זה מה שיחכה לכם כשתכינו מתכון רביולי ביתי במילוי בשר - בצק דק, קל ונהדר, מילוי בשרני ועסיסי, טיגון קראנ'צי מעל - ויש לכם מנה מושלמת לאירוח מרשים וטעים!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: גילה מוגמי

המצרכים

לבצק הרביולי:

  • ⅓1 כוס קמח (לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה – 180 מ"ל)
  • 2 ביצים L
  • קמצוץ מלח
  • קמצוץ פלפל

למילוי:

  • ½ קילו בשר צלעות טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה
  • כמון
  • צ'ילי גרוס

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • פירורי לחם (מעורבבים בשומשום ובזיליקום)

אופן ההכנה

לרביולי:

  • ליצור חומה מקמח ובאמצע לשים את הביצה, המלח והפלפל. לקשקש את הביצה עם מזלג ולאט לאט להכניס את הקמח לביצה. ללוש במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד וחלק )למי שקשה ללוש ניתן לשים במיקסר). לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח כחצי שעה
  • לקמח את הבצק, לפתוח את הבצק במכונת פסטה שלב אחר שלב עד שנהיה בצק דק דק וארוך, לקמח אותו היטב בכל שלב (למי שאין מכונת פסטה - פשוט לרדד היטב עד לקבלת בצק דק דק)
  • לחתוך 2 מלבנים ולהבריש בביצה מלבן אחד

לבשר:

  • ללוש היטב היטב את חומרי הבשר ולהניח בצד לכמה דקות, לאחר מכן – לגלגל לכדורים קטנים

להרכבת המנה:

  • להניח את כדורי הבשר על מלבן הבצק המוברש בביצה במרחק של חצי אצבע אחד מהשני, להניח את המלבן השני מעל ולהדק היטב היטב בכל הפינות. לצורת ריבועים - לחתוך עם גלגלת או סכין לריבועים שווים ולקמח אותם מעט. לתת מנוחה כ-20 דקות
  • להרתיח את הרביולי כמה דקות במים, לסנן ממים, לטבול בביצה ואחר כך לטבול בפירורי לחם מעורבבים בשומשום ובזיליקום ולטגן עד שמזהיב

הערות וטיפים

  • אל תוותרו על המנה המנצחת הזו גם אם אין לכם מכונת פסטה - פשוט רדדו היטב עד לקבלת בצק דק דק
  • הבצק כל כך קל ונוח לעבודה, שלגמרי אפשר למלא אותו בכל מילוי שאוהבים, ולשדך לו רטבים שונים
  •  
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.