Go Back
ג'חנון - חגית אלקבץ

הג'חנון המפורסם של חגית אלקבץ

מתכון ג'חנון בשיטת נייר האפייה - ג'חנון ביתי, טעים, שיגרום לכל המשפחה לבקש עוד!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

סיר ג'חנון

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כף מלח
  • 2 כפות דבש (לא חובה, זה יותר לצבע)
  • 2-2.5 כוסות מים (480 מ"ל, חמימים)
  • 3 פרוסות לחם

אופן ההכנה

  • מערבבים כל החומרים במיקסר או ידני עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  • מכסים ונותנים לבצק שעה מנוחה.
  • מחלקים את הבצק ל-14 עיגולים.
  • פותחים כל עלה כמה שיותר דק. אפשר לפתוח עם שמן ועם בערך חצי קופסת מרגרינה רכה (הכמות לכל הקילו).
  • מקפלים משני הצדדים עד לחצי ומגלגלים את כולו.
  • בסיר הג'חנון מסדרים 3 פרוסות לחם שהרטבנו מתחת לברז (ליצירת לחות ושלא יידבקו) ומעליהם שמים נייר אפייה.
  • את הג'חנון מסדרים בצורת שתי וערב.
  • מפזרים מעל סוכר חום.
  • מניחים את הסיר במרכז התנור על 100 מעלות ל-8-9 שעות. מי שרוצה לאכול ג'חנון אחרי 4-5 שעות, אפשר לשים על 140 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.