Go Back

פשטידת ברוקולי בריאה עם גבינות

בין אם אתם שומרים על המשקל, ובין אם לא, פשטידת ברוקולי המושלמת הזו כולם ישמחו לזלול לכבוד החג!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שגית מלכי

המצרכים

  • 1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא
  • בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית שמן זית
  • 2 ביצים
  • גביע 250 גרם קוטג' / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
  • כפית גדושה קמח תופח
  • כפית גדושה פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • את הברוקולי מפרידים לפרחים ומרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך. (אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך להרתיח לפני.)
  • את הבצל קוצצים ומטגנים במחבת עם שום וכפית שמן זית כ-4 דקות, עד לריכוך הבצל.
  • בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח תופח, פירורי לחם ובצל ושום.
  • משמנים תבנית בספריי שמן ויוצקים את בלילת הפשטידה.
  • מסדרים את פרחי הברוקולי ולוחצים מעט לתחתית.
  • אופים את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.
  • מצננים ונהנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.