Go Back
חזה עוף עם פתיתים בסיר אחד

חזה עוף עם פתיתים בסיר אחד

חזה עוף עם פתיתים זה כל מה שצריך לארוחת צהריים משביעה, טעימה ומהירה לילדים רעבים - סיר אחד עמוס בנתחי עוף עסיסי, פתיתים זהובים ותיבול מושלם ומעורר תיאבון!
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

  • 1 ק"ג חזה עוף (חתוך לקוביות קטנות)
  • פתיתים מקמח כוסמין / רגיל (500 גרם)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 1 גמבה ( חתוכה לקוביות קטנות)
  • 5 שיני שום כתוש
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית תבלין לשווארמה
  • ½3 כוסות מים רותחים
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כף פ פפריקה מתוקה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  • להזהיב את הבצל עם שמן חם, להוסיף את השום ולטגן דקה, להוסיף את התבלינים לערבב היטב ולטגן כ-2 דקות נוספות. להוסיף את חזה העוף, לבשל כרבע שעה תוך כדי ערבוב
  • להוסיף את הגמבות והפטרוזיליה, לבשל כ-5 דקות, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה
  • להכניס את הפתיתים, לבשל 5 דקות בסיר פתוח ולהבה גבוהה. לערבב היטב
  • לכבות את הסיר ולהשאיר לספיגת נוזלים, לערבב שוב לאחר 10 דקות, לכבות את האש ולחכות כ-20 דקות, אז הפתיתים יהיו מוכנים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.