Go Back
עוגת גבינה מטורפת ב-2 גרסאות.

עוגת גבינה מטורפת ב-2 גרסאות

בסיס ביסקוויטים מושלם, מילוי קרמי חלומי ו-2 ציפויים מהאגדות – הנה עוגת גבינה מטורפת ב-2 גרסאות שלא תרצו לוותר עליה לשבועות ולכל אירוע שתרצו להתענג על קינוח מנצח
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: גילה מוגמי

המצרכים

לבסיס:

  • 1 חבילת חמאה (קטנה, 100 גרם)
  • 25 בסקוויטים

למלית:

  • 1 גביע גבינה (750 גרם)
  • 1 גביע אשד/אשל
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • ½ כוס פודינג וניל
  • 1 כף סוכר

לציפוי שמנת - גרסה 1:

  • 2 מיכלים שמנת חמוצה (200 גרם סה"כ)
  • 4 שקיות סוכר וניל (40 גרם סה"כ)

לציפוי ריבת חלב - גרסה 2:

  • 1 מיכל ריבת חלב (כ-400 גרם סה"כ)
  • 1 חפיסת שוקולד לבן (100 גרם)

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • מפוררים את הביסקוויטים ומערבבים עם החמאה, משטחים בתבנית בינונית (אפשר להסתפק גם ב-3/4 חבילת חמאה)

להכנת המלית:

  • מערבבים או מקציפים היטב את כל חומרי המלית

להרכבת העוגה:

  • שופכים חצי מכמות המלית על הבסיס, מכניסים להקפאה ומחממים תנור על 160 מעלות. למלית שנשארה מוסיפים 3 כפות ריבת חלב. כשהתנור התחמם, מוציאים מההקפאה, שופכים את הבלילה עם ריבת החלב ומכניסים חזרה לתנור אופים עד שהעוגה יציבה
  • מוציאים מהתנור, מורחים את הציפוי שבחרתם ומכניסים חזרה לתנור למספר דקות. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים והאמצע מעט רוטט

להכנת ציפוי ריבת חלב:

  • ממיסים ריבת חלב ומשטחים על העוגה שיצאה מהתנור. ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים שופכים מעט על העוגה ועושים צורות

להכנת ציפוי שמנת:

  • מערבבים 2 שמנת חמוצה עם 4 סוכר וניל, מוסיפים מעט ריבת חלב ומורחים על העוגה

הערות וטיפים

  • אם שאלתם למה צריך להקפיא חצי מהמלית, אז ככה, אז הסיבה היא שכך המלית תהיה יציבה יותר ואפשר יהיה לשטח אותה מעל את החצי השני. אחרי ההקפאה, משטחים את החצי השני ואז אופים הכל יחד, והתוצאה – מושלמת!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.