Go Back
סלט קינואה ועדשים

סלט קינואה ועדשים מוכן בדקות!

סלט קינואה ועדשים, טעים במיוחד, בריא וקל מאוד להכנה.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: הדס רזניק

המצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 כוסות מים
  • 2 בטטות
  • שמן זית
  • מלח גרוס
  • פלפל גרוס
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל סגול (או רגיל)
  • חופן חמוציות
  • 1 לימון
  • ½ כפית סוכר

אופן ההכנה

  • מבשלים קינואה עם כוס וחצי מים, מכסים במשך כ־10 דקות (לשים לב שלא יישרף).
  • מבשלים בסיר נוסף עדשים שחורות עם כוס וחצי מים ומכסים במשך כ־20 דקות.
  • חותכים בטטות לקוביות קטנות, מסיפים שמן זית, מלח גרוס ופלפל גרוס ומכניסים לתבנית עם נייר אפיה באופים ב־180 מעלות עד להזהבה.
  • במקביל קוצצים פטרוזיליה, סלרי ובצל.
  • כשהכל מוכן מערבבים הכל בקערה ומוסיפים חמוציות.
  • מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח וחצי כפית סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.