לא תאמינו כמה גבוהה, יפה וקלה יכולה להיות עוגת גבינה! ועם המתכון המנצח הזה היא תהיה הקינוח האולטימטיבי לשבועות ותעניק לכל שולחן אווירה מפוארת, מרשימה וחגיגית במיוחד!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: גילה מוגמי
המצרכים
לתחתית:
כוס ושליש קמצח רגיל
כף גדושה אבקת סוכר
חלמון ביצה
שליש כוס שמן
לעוגה:
2ביצים (רצוי גדולות)
½כוס סוכר
1מיכלגבינה לבנה(500 גרם)
1מיכל שמנת חמוצה(250 מ"ל)
2כפות קמח רגיל
1כףאבקת אינסטנט פודינג וניל(כף גדושה)
לציפוי:
1מיכל שמנת חמוצה(250 מ"ל)
2כפות מלאות סוכר
½כפית תמצית וניל
6חצאי דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
לתחתית:
מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית - קמח, אבקת סוכר, שמן וחלמון, עד קבלת תערובת אחידה ומעט פירורית
מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים. משאירים את התנור דלוק
לעוגה:
מוציאים מהקערה את שאריות הפירורים ושומרים אותם בצד. מערבבים עם מטרפה או כף את הביצים והסוכר במשך דקה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה, מערבבים ומוסיפים קמח ופודינג וניל. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה
יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 30 דקות ב-180 מעלות. אחרי חצי שעה מורידים את החום ל-160 ואופים 5 דקות נוספות
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
לציפוי:
טורפים בקערה את חומרי הציפוי. מורחים שכבה דקה (כמו בתמונה) על כל העוגה, ואחר כך יוצרים את ה"שושנים" עם שקית זילוף ומפזרים מעליהן את הפירורים ששמרנו בצד.
מקשטים עם חצאי הדובדבנים (כמו בתמונה).
עוטפים את העוגה ושומרים במקרר, מגישים קרה!
הערות וטיפים
העוגה טובה יותר ככל שהיא קרה, ולכן מומלץ להכין יום לפני ההגשה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.