Go Back
עוגת גבינה הכי טעימה וקלה

עוגת גבינה

לא תאמינו כמה גבוהה, יפה וקלה יכולה להיות עוגת גבינה! ועם המתכון המנצח הזה היא תהיה הקינוח האולטימטיבי לשבועות ותעניק לכל שולחן אווירה מפוארת, מרשימה וחגיגית במיוחד!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: גילה מוגמי

המצרכים

לתחתית:

  • כוס ושליש קמצח רגיל
  • כף גדושה אבקת סוכר
  • חלמון ביצה
  • שליש כוס שמן

לעוגה:

  • 2 ביצים (רצוי גדולות)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 מיכל גבינה לבנה (500 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל (כף גדושה)

לציפוי:

  • 1 מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)
  • 2 כפות מלאות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 6 חצאי דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה

לתחתית:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית - קמח, אבקת סוכר, שמן וחלמון, עד קבלת תערובת אחידה ומעט פירורית
  • מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים. משאירים את התנור דלוק

לעוגה:

  • מוציאים מהקערה את שאריות הפירורים ושומרים אותם בצד. מערבבים עם מטרפה או כף את הביצים והסוכר במשך דקה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה, מערבבים ומוסיפים קמח ופודינג וניל. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 30 דקות ב-180 מעלות. אחרי חצי שעה מורידים את החום ל-160 ואופים 5 דקות נוספות
  • מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

לציפוי:

  • טורפים בקערה את חומרי הציפוי. מורחים שכבה דקה (כמו בתמונה) על כל העוגה, ואחר כך יוצרים את ה"שושנים" עם שקית זילוף ומפזרים מעליהן את הפירורים ששמרנו בצד.
  • מקשטים עם חצאי הדובדבנים (כמו בתמונה).
  • עוטפים את העוגה ושומרים במקרר, מגישים קרה!

הערות וטיפים

  • העוגה טובה יותר ככל שהיא קרה, ולכן מומלץ להכין יום לפני ההגשה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.