Go Back
סלט קינואה

סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה

סלט בריאות משגע עם פיצוחים
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • 1/2 כוס קינואה
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 2 יחידות בטטה חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1/2 חבילה של פטרוזליה
  • 2 כפות שמן זית
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • לחמם מראש תנור ל 180 מעלות טורבו.
  • מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים טוב טוב, מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה.
  • להשרות את הקינואה במים חמים לחצי שעה, מסננים ושוטפים היטב.
  • מעבירים את הקינואה לסיר ממולא מים, ומבשלים כ10 דקות. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
  • מבשלים את העדשים במים עם קצת מלח כ20 דקות עד להתרככות, מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז.
  • ומעבירים את העדשים ואת הבטטה לקערה יחד עם הקינואה .
  • מוסיפים בצל סגול קצוץ ופטרוזליה קצוצה ומתבלים בשמן,סילאן מלח ופלפל שחור.
  • להגיש ולהנות :)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.