נמיס במיקרו 200 גרם שוקולד חלב + 50 גרם נטיפי שוקולד בטעם קרמל עם 120 מל שמנת מתוקה עד שהתערובת חלקה ( שוב רצוי להמיס בפולסים של 30 שניות כך לא השוקולד לא יתחמם יותר מידי וייהרס).
את התערובת מניחים בצד .
בקערה נפרדת מכינים את הבסיס לגלידה עצמה - להשתמש רק בביצים טריות.
מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר ועם תמצית הווניל עד שהתערובת סמיכה תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה גדולה.
מקציפים (אין צורך לשטוף את כלי ההקצפה והמקצף) את השמנת לקצפת רכה (נזהרים לא להקציף יתר על המידה) ומעבירים לקערה הגדולה.
מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר - עד שיתקבל קצף רך ומעבירים לקערה הגדולה.
מאחדים בעדינות, בתנועות קיפול, את התערובות המוקצפות עד לקבלת תערובת אחידה.
לוקחים מעט מתערובת השוקולד ומקפלים לתוך קערת הקצף, ושוב מוסיפים מעט עד שכלל קערת השוקולד מוטמעת בקערה של הקצף. שופכים לתוך קנקן את התערובת הסופית ומוזגים לתבניות עם השוקולד המומס שהקפאנו.
מכניסים מקל ארטיק ומכניסים למקפיא למשך 6-7 שעות.