Go Back
ארטיק מגנום

ארטיק מגנום ביתי מסחרר

מתכון למגנום ביתי – הגלידה שכולם אוהבים – שכל אחד יכול להכין. טעים ויפה, אפילו יותר מהמקורי!
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית סילקון (סילקומארט ) לארטיקים אפשר לקנות בחנות למוצרי אפיה .

המצרכים

גלידה:

  • 4 ביצים (מופרדות)
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל )
  • מעט מלח

ציפוי:

  • 400 גרם שוקולד לבן/חלב/מריר

אופן ההכנה

ציפוי:

  • ממיסים סוג שוקולד שרוצים - (לבן / חלב/ מריר) בקערה במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין ללא גושים.
  • שופכים מעט בתוך התבנית מטים את התבנית כך שכל השוקולד יכסה את התבנית בצורה הרמטית.
  • מכניסים למקפיא כדי שהשוקולד ייתפס.

גלידה:

  • נמיס במיקרו 200 גרם שוקולד חלב + 50 גרם נטיפי שוקולד בטעם קרמל עם 120 מל שמנת מתוקה עד שהתערובת חלקה ( שוב רצוי להמיס בפולסים של 30 שניות כך לא השוקולד לא יתחמם יותר מידי וייהרס).
  • את התערובת מניחים בצד .
  • בקערה נפרדת מכינים את הבסיס לגלידה עצמה - להשתמש רק בביצים טריות.
  • מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר ועם תמצית הווניל עד שהתערובת סמיכה תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה גדולה.
  • מקציפים (אין צורך לשטוף את כלי ההקצפה והמקצף) את השמנת לקצפת רכה (נזהרים לא להקציף יתר על המידה) ומעבירים לקערה הגדולה.
  • מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר - עד שיתקבל קצף רך ומעבירים לקערה הגדולה.
  • מאחדים בעדינות, בתנועות קיפול, את התערובות המוקצפות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לוקחים מעט מתערובת השוקולד ומקפלים לתוך קערת הקצף, ושוב מוסיפים מעט עד שכלל קערת השוקולד מוטמעת בקערה של הקצף. שופכים לתוך קנקן את התערובת הסופית ומוזגים לתבניות עם השוקולד המומס שהקפאנו.
  • מכניסים מקל ארטיק ומכניסים למקפיא למשך 6-7 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.