Go Back
גלידת קוקילידה שוקולד ביתית

גלידת קוקילידה

שילוב מנצח בין גלידה קרמית לעוגייה שוקולדית רכה ונימוחה יוצר גלידת קוקילידה ביתית ומשובחת, שתעשה לכם את הקיץ לטעים וקריר במיוחד!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: כוכבית חורש

המצרכים

לעוגיות הפאדג׳:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¾ כוס קמח

לקצפת

  • 1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית (250 גרם)
  • 1 פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב או חלב סויה או מים

אופן ההכנה

  • ממיסים במיקרו את השוקולד והשמן. מערבבים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום ולאחר כמה דקות מוסיפים את תערובת השוקולד המומס בעדינות. לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו (ניתן להוסיף גם קמצוץ מלח)
  • ממשיכים לערבב לתערובת חלקה, מכניסים לשקית זילוף ויוצרים "שבלולים" בגודל הרצוי. (מניסיון כדאי להכין שבלולים קטנים כי הם תופחים באפייה)
  • מחממים תנור ל175- מעלות. מכניסים לתנור לכ-8-9 דקות ומוציאים מיד. משאירים את העוגיות להתקרר ורק לאחר מכן מנתקים מנייר האפייה. מכינים את הקצפת במיקסר, מרכיבים את העוגיות ומקפיאים

הערות וטיפים

  • ותמיד אפשר לבחור לעשות קוקילידה טעימה בגרסת מיני קטנה ומטריפה. בגל שהם קטנים ושובבים, יוצאים מהכמות בערך 4 תבניות...
  • גלידת קוקילידה מינ
    צילום: גילה מוגמי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.