Go Back
פילה סלמון

פילה סלמון באפוי ברוטב

מתכון מנצח לפילה סלמון ממכר, אפוי ברוטב מושלם בתנור.
ציון 4.42 על ידי 58 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש
Advertisements

המצרכים

  • 4 חתיכות דג סלמון טרי (לנקות מעור)
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי של אסם (בבקשה תמונה פה)
  • כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום (לא חייבים אבל זה משדרג את הטעם)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית צילי גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית כפלפל שחור גרוס
  • ½ לימון - מיץ
  • ולפיזור מעל – חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים  תנור מראש ל-200 מעלות
  • קודם כל מורידים את העור ומשרים את הדג עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ואז לשטוף היטב.
  • נשים בקערה גדולה את כל הרטבים והתבלינים ולערבב טוב טוב (חוץ מהכוסברה והפטרוזליה).
  • מכניסים פנימה אל תוך הקערה את  דגי הסלמון ועוטפים כל חתיכה עם הרוטב ומשאירים אותם שם לספיגת טעמים..
  • מכסים עם ניילון נצמד את הקערה ונכניס לקירור 30 עד 60 דקות.
  • מעבירים את הדגים לתבנית אפייה חד פעמית ושופכים מעל את הרוטב..
  • מפזרים מעל כוסברה ופטרוזליה קצוצים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (רצוי טורבו) ואופים כשליש שעה עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם…
Advertisements

הערות וטיפים

**חשוב - לאפות מבלי לכסות את התבנית..
** המלצה: לאחר 10 דקות של אפייה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו שוב פעם מכל הכיוונים..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.