Go Back
+ servings
סמבוסק פיצה קל ומהיר

סמבוסק פיצה קל ומהיר (+סרטון)

הביס המופלא הזה, המשלב בצורה מושלמת פיצה נהדרת עם מאפה פריך וזהוב, נטרף בשניות ברגע שהוא יוצא מהתנור!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 22 סמבוסקים
באדיבות: גילה מוגמי

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כוס סודה מוגזת
  • 1 כוס מים חמימים
  • ½ כף מלח

לרוטב פיצה:

  • 1 בצל קצוץ
  • שום כתוש
  • 1 גביע רסק עגבניות קטן (100 גרם)
  • ½ כוס שמנת לבישול
  • אורגנו
  • צ'ילי גרוס
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • לשים היטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים. מתפיחים שעה
  • בינתיים מכינים את רוטב הפיצה - מטגנים בצל קצוץ, שום כתוש, רסק עגבניות קטן, חצי כוס שמנת לבישול, אורגנו, צ'ילי גרוס, מלח ופלפל, ומערבבים הכל היטב
  • חוזרים לבצק - מרדדים על משטח מקומח, קורצים לצורות, ושמים בכל אחת רוטב פיצה וכל תוספות שאוהבים – תירס, זיתים, בצל וכו'
  • סוגרים את השוליים היטב, מברישים במעט שמן, טובלים בשומשום ואופים על 180 מעלות עד שמשחים
  • ניתן לשחק עם המילוי כפי שרוצים, וללוות את הסמבוסק בגבינה עם ממרח זיתים, פפריקה, שמן זית ואורגנו

סרטון

הערות וטיפים

  • אל תוותרו על מי הסודה לשתייה - הם נותנים לבצק אווריריות נהדרת
  • אם אין כוס מדידה, השתמשו בכוס חד פעמית לשתייה חמה, 250 מ"ל
  • אם אתם אוהבים בצל חי - לא חובה לטגן את המלית
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.