Go Back
פלאפל ביתי

מתכון לפלאפל ביתי

המתכון המנצח לפלאפל ביתי הכי קל וטעים שיש! מפורט, קל ומהיר להכנה כך שכל אחד ואחת מכם פשוט יתמכרו לפלאפל הבא!
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: סרי ברוז סטרנברג

המצרכים

  • 500 גרם חומוס יבש שעבר השרייה של לילה
  • 1 חבילה כוסברה (ללא הגבעולים הגסים)
  • 1 חבילה חבילת פטרוזיליה
  • 1-2 פלפל ירוק חריף
  • 6 שיני שום
  • 1 גמבה
  • 1 בצל גדול
  • 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
  • ½1 כפיות כמון (אפשרי להוסיף או להפחית לפי הטעם)
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

  • קודם כל מומלץ מאוד לטחון הכל במטחנת בשר.
  • אם אין, נטחן את הירק קודם במעבד מזון, נוסיף את החומוס והתבלינים ונטחן בפולסים ומידי פעם נערבב עם כף כדי שיהיה אחיד.
  • הרעיון הוא לטחון לעיסה מעט גסה ולא למרקם משחתי.
  • נשים במקרר למנוחה של שעה.
  • ניצור כדורים ונטגן בשמן עמוק.
  • טיפים והמלצות:
  • נטעם את העיסה לאחר הטחינה ונתקן תיבול במידת הצורך.
  • העיסה צריכה להיות רטובה (לא נוזלית!!)
  • נוציא את הכדורים למסננת ולא לנייר מגבת! ולאכול אותם בסמוך לטיגון.
  • מכינים את כל התוספות ורק לבסוף מטגנים את הכדורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.