Go Back
קבב עיראקי טעים על האש

קבב עיראקי טעים על האש

אין על האש בלי קבב עיראקי בשרניף עסיסי וטעים בטירוף, המצטיין בתיבול משובח ובניחוח מגרה שאי אפשר לעמוד בפניו! כל ביס חגיגה בכלום עבודה, אז קבלו מתכון קבב עיראקי על האש לא פחות ממושלם
ציון 4.41 על ידי 42 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

המצרכים

  • 1 ק"ג בשר עגל טרי (טחון גס עם 20%-15% שומן לפחות (פלדה, צלעות, צוואר))
  • 2 בצלים קצוצים דק דק (לא לטחון במטחנה, לקצוץ.)
  • 4 שיני שום כתושות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כוס צנוברים קלויים (לא חובה)
  • ½ כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן השתמשו ב-½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן, בפסח השתמשו ב-½ כוס קמח מצה דק)
  • ¼ כוס מי סודה קרים או כפית אבקת סודה לשתייה מעורבבת היטב ב-1/4 כוס מים קרים (לא לוותר!)
  • ¼ כוס שמן קנולה או שמן זית

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב, לשים בידיים כמה דקות כמו לישה של בצק. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה. בתום הלישה התערובת צריכה להיות בהירה ורכה מעט.
  • משמנים מעט את הידיים, צרים כדורים בגודל פינג פונג, פוחסים ליצירת קציצה (עגולה, או מאורכת, מה שאוהבים)
  • מניחים במקרר לשעה-שעתיים להתייצבות הטעמים
  • מוציאים את הקבב מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב, מורידים ללהבה בינונית וצולים 3-4 דקות מכל צד
  • חשוב מאוד לצלות את הקבב על להבה בינונית ולא גבוהה, זה קריטי אם אתם לא רוצים לאכול קבב שרוף מבחוץ ונא מפנים, לכן יש להקפיד על צלייה ישירה בחום בינוני.
  • ניתן לשפד את הקבב בשיפוד ברזל שיעזור לחמם את הקבב מבפנים

סרטון

הערות וטיפים

  • הקפידו להשתמש רק בבשר טחון טרי ולא מופשר
  • לרגישים לגלוטן השתמשו ב-1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן, בפסח השתמשו ב-1/2 כוס קמח מצה דק
  • אל תוותרו על לישה ידנית של הבשר. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה, ומונע מצב שהבשר יתפרק בזמן הצלייה .
  • הקפידו על צלייה ישירה בחום בינוני ולא גבוה מדי, אחרת תקבלו קבב שרוף מבחוץ ונא מבפנים
  • ניתן להקפיא את הקבב לשימוש עתידי לפני הכנתו על המנגל או על מחבת פסים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.