מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב, לשים בידיים כמה דקות כמו לישה של בצק. חום הידיים תורם להטמעת השומן בבשר ולאיחוד כל המרכיבים לעיסה אחידה. בתום הלישה התערובת צריכה להיות בהירה ורכה מעט.
משמנים מעט את הידיים, צרים כדורים בגודל פינג פונג, פוחסים ליצירת קציצה (עגולה, או מאורכת, מה שאוהבים)
מניחים במקרר לשעה-שעתיים להתייצבות הטעמים
מוציאים את הקבב מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה, מלהיטים מנגל גריל או מחבת פסים משומנת היטב, מורידים ללהבה בינונית וצולים 3-4 דקות מכל צד
חשוב מאוד לצלות את הקבב על להבה בינונית ולא גבוהה, זה קריטי אם אתם לא רוצים לאכול קבב שרוף מבחוץ ונא מפנים, לכן יש להקפיד על צלייה ישירה בחום בינוני.
ניתן לשפד את הקבב בשיפוד ברזל שיעזור לחמם את הקבב מבפנים