Go Back
+ servings
מתכון ללחם בוכרי

מתכון ללחם בוכרי בקלי קלות!

לחם בוכרי עגול, טעים במיוחד ומשדרג כל ארוחה. בצק רך ואוורירי וקריספי במרכזו. לחם שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
כמות 2 כיכרות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה חד פעמי לשתיה קרה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼1 כוסות מים (חמימים)
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • ללוש לפחות 7 דקות לבצק רך ודביק טיפה אך לא מדי, לא להתפתות להוסיף קמח.
  • לשים להתפחה בקערה משומנת ולשמן את הבצק למעלה עד הכפלת נפח.
  • לחמם תנור ל200 מעלות.
  • להוריד את בצק למשטח משומן, בידיים משומנות, לחלק לשניים וליצור כיכר מכל כדור.
  • לקחת קורצן או מזלג ולשטח באמצע, כמו חור ולהתפיח עוד 20 דקות.
  • לשטח שוב באמצע, למרוח ביצה עם כפית שמן ולפזר סומסום.
  • להכניס לתנור עד שמזהיב.

הערות וטיפים

מתכון ללחם
צילום: מלי מאירוב
מתכון ללחם
צילום מלי מאירוב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.