מכניסים את הסלקים הלא קלופים לסיר לחץ שמקצר את זמן הבישול, ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הסלקים. מבשלים כ-25 דקות או עד שהסלקים מתרככים.
מצננים, מקלפים את הסלקים, חותכים לעיגולים ופורסים בעזרת כלי חיתוך קטן שעושה דוגמא כמו צ’יפס (אפשר גם לחתוך ידנית בצורות שונות לבחירתכם - עיגולים, רצועות תחרה, ועוד)
בקערית קטנה מכינים רוטב לסלק: 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה,
2 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות, 1/2 כפית פלפל ומיץ מלימון אחד. מזלפים את הרוטב על הסלק החתוך, מערבבים ומכניסים למקרר, כדי שהסלק ישתבח ויספוג את כל הטעמים.
לקראת ההגשה, ניתן להוסיף פטרוזיליה אותה כדאי לקצוץ כמה דקות לפני ההגשה על מנת שתשמור על טריותה ורעננותה