Go Back
סלט סלק אדום מבושל

סלט סלק אדום מבושל

כשהוא מתובל כמו שצריך אין כמו סלט סלק מבושל לצבוע כל ארוחה בצבע אדום מרהיב ובמראה בריא ורענן
ציון 4.34 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 4-5 סלקים בינונים (שטופים היטב ולא קלופים)
  • 2 שיני שום ( טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות)
  • 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • מכניסים את הסלקים הלא קלופים לסיר לחץ שמקצר את זמן הבישול, ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הסלקים. מבשלים כ-25 דקות או עד שהסלקים מתרככים.
  • מצננים, מקלפים את הסלקים, חותכים לעיגולים ופורסים בעזרת כלי חיתוך קטן שעושה דוגמא כמו צ’יפס (אפשר גם לחתוך ידנית בצורות שונות לבחירתכם - עיגולים, רצועות תחרה, ועוד)
  • בקערית קטנה מכינים רוטב לסלק: 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה,
  • 2 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות, 1/2 כפית פלפל ומיץ מלימון אחד. מזלפים את הרוטב על הסלק החתוך, מערבבים ומכניסים למקרר, כדי שהסלק ישתבח ויספוג את כל הטעמים.
  • לקראת ההגשה, ניתן להוסיף פטרוזיליה אותה כדאי לקצוץ כמה דקות לפני ההגשה על מנת שתשמור על טריותה ורעננותה

הערות וטיפים

  • ניתן להשתמש בסלק מבושל בוואקום, שמצוי בכל סופר ולחסוך זמן בישול והכנות
  • מומלץ לבשל בסיר לחץ שיקצר משמעותית את זמן הבישול
  • לחיתוך מושלם של סלק בצורת צ'יפס - אפשר להשתמש במכשיר החיתוך הזה, שניתן לרכישה בכל חנות כלי בית
סלט סלק אדום מבושל חותכן
צילום: צביה אורן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.