Go Back
עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת

עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת

קבלו עוגת תפוזים בחושה ומשודרגת שיוצאת אוורירית ועסיסית עם סירופ מתקתק בטעם תפוזים!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית: תבנית חד פעמית עגולה 24

המצרכים

  • 3 תפוזים
  • 1 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט, בנוסף ל-3 התפוזים)
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 70 גרם חמאה (או מחמאה)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 סוכר וניל
  • גרידת תפוז מתפוז אחד
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות + כף קמח תופח

אופן ההכנה

סירופ:

  • נגרד תפוז אחד ונחצה אותו ל-2. את שני התפוזים הנותרים נקלף ונפרוס לפרוסות.
  • נשים בסיר קטן את החמאה ואז כשנמסה נוסיף את הסוכר חום ונערבב.
  • כשזה מבעבע ניקח את שני החצאים ונסחט מעל, נערבב עד שהסוכר נבלע ויש סירופ חום יפה.
  • נעביר את הסירופ לתבנית ונסדר מעל את פרוסות שני התפוזים.
  • נפעיל תנור על 180 מעלות.

עוגה:

  • נקציף בקערת מיקסר את הביצים בלי להפריד.
  • נוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה סוכר לבן וסוכר וניל.
  • תוך כדי הקצפה נוסיף את השמן ואת הקמח, כוס מיץ תפוזים, וגרידת התפוז. נקציף עד לאיחוד מלא.
  • נשפוך את הבלילה על הסירופ והתפוזים שהנחנו בתבנית קודם.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

הערות וטיפים

מידת כוס: כוס חד פעמית קרה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.