Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת תפוזים בחושה אוורירית מושלמת
קבלו עוגת תפוזים בחושה ומשודרגת שיוצאת אוורירית ועסיסית עם סירופ מתקתק בטעם תפוזים!
ציון
4.34
על ידי
6
דירוגים
באדיבות:
עינת חנניה
ציוד
תבנית: תבנית חד פעמית עגולה 24
המצרכים
▢
3
תפוזים
▢
1
כוס מיץ תפוזים
(עדיף סחוט, בנוסף ל-3 התפוזים)
▢
3/4
כוס סוכר חום
▢
70
גרם חמאה
(או מחמאה)
▢
5
ביצים
▢
1
כוס סוכר לבן
▢
1
סוכר וניל
▢
גרידת תפוז מתפוז אחד
▢
חצי כוס שמן
▢
2
כוסות + כף קמח תופח
אופן ההכנה
סירופ:
נגרד תפוז אחד ונחצה אותו ל-2. את שני התפוזים הנותרים נקלף ונפרוס לפרוסות.
נשים בסיר קטן את החמאה ואז כשנמסה נוסיף את הסוכר חום ונערבב.
כשזה מבעבע ניקח את שני החצאים ונסחט מעל, נערבב עד שהסוכר נבלע ויש סירופ חום יפה.
נעביר את הסירופ לתבנית ונסדר מעל את פרוסות שני התפוזים.
נפעיל תנור על 180 מעלות.
עוגה:
נקציף בקערת מיקסר את הביצים בלי להפריד.
נוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה סוכר לבן וסוכר וניל.
תוך כדי הקצפה נוסיף את השמן ואת הקמח, כוס מיץ תפוזים, וגרידת התפוז. נקציף עד לאיחוד מלא.
נשפוך את הבלילה על הסירופ והתפוזים שהנחנו בתבנית קודם.
נכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
הערות וטיפים
מידת כוס: כוס חד פעמית קרה
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.