Go Back
עוגת פרג בחושה

עוגת פרג בחושה

מתכון לעוגת פרג בחושה שמתחסלת במהירות. בשילוב טעמים של קוקוס וגנאש שוקולד.
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי ואריאלה גולדמן

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לעוגה

  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה ( או 1 כוס מיץ תפוזים לעוגה פרווה)

לגנאש שוקולד

  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ גביע שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)

לקישוט

  • קוקוס/ בוטנים/ אגוזים גרוסים

אופן ההכנה

לעוגה

  • בקערה גדולה לערבב פרג עם קוקוס וקמח.
  • בקערת המיקסר להקציף ביצים (אפשר גם להקציף עם מטרפה ידנית).
  • נוסיף בהדרגה סוכר ולהמשיך בהקצפה לבלילה תפוחה.
  • נוסיף שמן ושמנת חמוצה ונערבל מעט.
  • נאחד את הקערות ולערבב רק עד שהקמח נטמע.
  • נשמן 2 תבניות אינגליש קייק וליצוק לתוכן את בלילת העוגה.
  • נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות בין 30-40 דקות .

לגנאש שוקולד:

  • נחמם במיקרוגל/ בסיר קטן - שמנת מתוקה עם שוקולד מריר וליצוק על העוגה, נניח להתייצבות.
  • לפזר קוקוס/ בוטנים/אגוזים גרוסים ולהגיש.

הערות וטיפים

כוסות מידה לאפייה ( אם אין אז קופסה ריקה של גבינה/ קוטג 250 גר מתאימה בנפח)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.