Go Back
עוגיות תמרים וקינמון

עוגיות תמרים וקינמון (רולדת תמרים מנצחת) 

מתכון רולדת תמרים מפנקת בשילוב טעמים משגע של בצק פריך עם חמאה וממרח תמרים עשיר ומנחם.
ציון 4 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: קרולין כהן בן אהרון

המצרכים

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 חפיסת מרגרינה או מחמאה רכה (200 כרם)
  • כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • 2 כפיות גדושות קינמון מי שלא אוהב אפשר לוותר על הקינמון
  • 1/2 1 קופסא של ממרח תמרים

אופן ההכנה

  • נחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • את החומרים היבשים נערבב בקערה: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
  • נעשה  גומה במרכז וליצוק אליה את השמן, המים והחמאה. מערבבים עד שנוצר בצק חלק.
  • נכסה את הבצק בניילון נצמד ונקרר אותו למשך כחצי שעה במקרר,
  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  • על משטח מקומח מרדדים חלק ראשון למלבן.
  • מקפידים לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך.
  • נמרח  את הבצק בעדינות בממרח התמרים,
  • מפזרים קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי) ומתחילים לגלגל בעזרת נייר אפייה.
  • אחרי זאת מחלקים את הרולדה בעזרת סכין חדה לעוגיות, להיזהר לא לחתוך עד הסוף.
  • מכניסים לתנור למשך 25-35 דקות כך שהעוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
  • ברגע שמוציאים מהתנור נחזור על החיתוך אך הפעם חותכים עד הסוף, כלומר מפרידים את העוגיות ביניהן.
  • לזרות המון אבקת סוכר.

הערות וטיפים

כוס: כוס מדידה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.